Медведев: Трябва да играя 10 пъти по-добре от миналия ни финал тук, за да победя Джокович

от в 11:18 на 10.09.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев вече знае какво е чувството да надиграеш Новак Джокович във финал от Големия шлем, след като надделя над него в спора за трофея на US Open през 2021-ва, а днес ще се опита да повтори своя подвиг и да завоюва втората си титла в Ню Йорк. Бившият номер едно обаче е наясно, че този път го очаква много по-тежък мач и признава как дори трябва да надскочи възможностите си, за да се поздрави със спечелването на купата:

"Новак е по-добър във всеки следващ мач, особен когато си го победил в предишния. Аз го надиграх на финала тук и той взе реванш в Берси само няколко месеца по-късно. Същото се случи с Карлос, който го победи на Уимбълдън и впоследствие нещата се обърнаха в Синсинати.

Новак със сигурност ще бъде своята най-добра версия във финала и аз трябва да бъда своята най-добра версия, за да имам шансове. Новак притежава различен манталитет от всички нас, което му е позволило да бъде 23-кратен шампион от Шлема. Той ще бъде 10 пъти по-силен сравнение с предишния ни финал и аз също трябва да бъде 10 пъти по-силен, ако искам да го победя отново.

Забавното е, че имам много добра статистика срещу него, когато той е номер едно в света и не чак толкова добра, ако не е на първото място. Новак вече на практика си е подсигурил завръщането на върха, така че ще изляза на корта с мисълта, че играя срещу световния номер едно. Дано ми помогне" - завърши шеговито Медведев.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев: Трябва да играя 10 пъти по-добре от миналия ни финал тук, за да победя Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | даниил медведев | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook