Медведев за героя Сафиулин: Преди треперех, когато беше в моята част на схемата

от в 19:27 на 02.01.2022
Калоян Соколов

Роман Сафиулин определено не е сред най-разпознаваемите лица в Тура и можеше никога да не му обърнем специално внимание, ако не бяхме станали свидетели на поредица от непредвидени обстоятелства. Става въпрос за сериозните проблеми в руския отбор за ATP Cup, които бяха на път да извадят действащите шампиони от участие, след като Андрей Рулбьов, Аслан Карацев и Евгени Донской дадоха положителни проби за коронавирус.

Така страната замина за Сидни със селекция от едва трима играчи, а наглед руснаците изглеждаха обречени, защото Даниил Медведев беше единственият член на "сборная", който намира място в топ 150 на ранглистата. Всичко обаче се разви благополучно за тима и на преден план излезе нов герой, като неговото име е Роман Сафиулин.

Световният номер 167 поведе Русия към впечатляващ триумф над Франция, постигайки впечатляващ обрат над Артур Риндеркнех и впоследствие изигра ключова роля за решаващата победа при двойките. Самият Медведев призна, че неговият сънародник е главната причина за победоносното начало на миналогодишните победители в турнира и не пропусна да го похвали по следния начин пред медиите:

"Роман е големият герой на деня. Беше време за него да покаже истинския си потенциал, тъй като винаги е бил много труден за побеждаване и треперех всеки път, когато бяхме в една част на схемата при юношите. В миналото сме играли множество финали помежду си, а към момента провеждаме страхотен съвместен тренировъчен процес и резултатите при него са видни.

Честно казано ми харесва, че заемаме ролята на аутсайдери в състезанието и е огромно предизвикателство да се борим в такъв ограничен състав срещу най-големите тенис сили. Напред продължава само отборът с най-много победи в групата, така че няма никакво място за отстъпление и трябва да се поздравим с успеха във възможно най-много мачове.

Източник: Tennis World USA

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за героя Сафиулин: Преди треперех, когато беше в моята част на схемата Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | даниил медведев | интервюта | любопитно | роман сафиулин

Коментари





Следвайте ни в Facebook