Медведев за клей сезона, новите дати на AO и участието му на Олимпиадата

от в 15:04 на 24.12.2020
Диана Андреева

Руският тенисист Даниил Медведев интервю за Sport-Express спонели плановете си за новия сезон.

- Смятате ли, че беше правилно да преместят началото на Australian Open?
- Доколкото знам, Австралийската тенис асоциация, заедно с с ATP, работят в тясно сътрудничество с властите в стратата и това беше единственият възможен вариант за турнира. Правят всичко възможно Australian Open да се състои, което не е лесно. Така че мисля, че това е правилното решение.

- През 2020 не постигнахте много по време на клей сезона. Имате ли планове да подобрите играта си на тази настилка? Или може би е по-добре просто да не се готвите за тази част от календара?
- За всичко има основателни причини. Играх два тежки надпревари в Америка след половин година пауза. След това си взех три дни почивка, а впоследствие разполагах с едва четири дни подготовка за клей сезона. За играчи, на които това им е любимата повърхност би било достатъчно, но за мен се оказа твърде кратък период. Миналата година с добра подготовка показах стабилна игра в тези надпревара. С екипа ми ще работим в тази посока.

- Ще отидете ли на Олимпиадата, ако тя се проведе? В крайна сметка, може би ще се състои по същото време като Уимбълдън?
- Участието на Олимпийски игри е детска мечта както за чен, така и за повечето спортисти.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Медведев за клей сезона, новите дати на AO и участието му на Олимпиадата Диана Андреева
Теми:  
australian open | данил медведев | олимпийски игри | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook