Младостта надделя над опита: Алкарас с пълна доминация над Монфис в Индиън Уелс

от в 04:38 на 17.03.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас прави феноменално начало на настоящия сезон, като досега е допуснал само една загуба в хода на 2022-ра. Тийнейджърът наскоро завоюва своята най-голяма титла в кариерата си, триумфирайки с купата на надпреварата в Рио, а през тази седмица показва колко опасен би могъл да бъде и на твърди кортове. Испанецът продължава без загубен сет в Индиън Уелс, където днес почти напълно обезличи Гаел Монфис, за а го надиграе с убедителното 7:5 6:1. По този начин младокът си осигури среща за влизане в полуфиналите с един измежду Камерън Нори и Дженсън Бруксби.

Началото на мача беше напълно равностойно и изобщо не предполагаше скоростна развръзка в полза на някой от двамата. Монфис изглеждаше сериозно вдъхновен от идеята да затвърди победата си над световния номер едно Даниил Медведев, но това доведе до купища прибързани решения и грешки от лесни позиции. Парижанинът все пак показа желание за битка, имайки предвид неспасяемите му форхенди, при които топката редовно летеше с над 170 километра в час.

Постепенно Алкарас привикна с мощта от другата страна на мрежата и реши да се изтегли далеч зад основната линия, откъдето абсорбираше отлично началните удари на ветерана. Новата тактика даде мигновени резултати за ибериеца и той вече редовно поемаше инициативата в размените от дъното на корта, докато енергията на французина изчезна напълно и световният номер 19 допусна висок брой досадни грешки, за които нямаше прошка и скоро тийнейджърът поведе в отделните сетове.

Оттам насетне бившият член на топ 10 не беше на себе си, показвайки крайна незаинтересованост и безсилие към случващото се на корта. Интензитетът на младока се покачваше с всяка изминала минута и това му позволи да се откъсне напред с двоен пробив при 4:0. Тогава Монфис най-после съумя да вземе гейма на честта, ала силите му не стигнаха за нещо повече и Алкарас се поздрави със заслужено класиране към четвъртфиналите в Калифорния, превръщайки се в най-младия играч достигал до тази фаза от 33 години насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Младостта надделя над опита: Алкарас с пълна доминация над Монфис в Индиън Уелс Калоян Соколов
Теми:  
atp | гаел монфис | индиън уелс | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook