Мугуруса победи Кори Гоф в невероятен мач

от в 16:43 на 17.09.2020
Димитър Беловски

Испанката Гарбине Мугуруса се класира за осминафиналите на турнира в Рим след изключителна борба и победа над американката Кори Гоф със 7:6(3), 3:6, 6:3. Двубоят продължи точно 2:28 минути.

Двубоят бе равностоен и изпълнен с обрати. В първия сет Гоф проби първа за 1:3, но Мугуруса с гейм на нула го върна светкавично за 2:3. Повече пробиви в сета нямаше и закономерно се стигна до тайбрек, в който Мугуруса успя да обърне резултата в своя полза и спечели първия сет.

Това амбицира 16-годишната тийнейджърка и тя проби за 1:2, а след това и за 1:4. Испанката реализира рибрейк в следващия гейм, но Гоф отново реализира брейк за 3:6, с което вкара двубоя в трети сет.

Отново Гоф тръгна по-добре и по-концентрирано. Тя проби за 0:2, но испанката отговори на удара с два поредни пробива за 1:2 и 3:2. Мугуруса продължаваше да натиска опонентката си и реализира още един пробив, при това на нула, за 6:3, с което спечели мача.

В следващия кръг Мугуруса ще играе с победителката от мача между Ирина-Камелия Бегу и Джоана Конта.

В друг двубой от днес квалификантката Дария Касаткина успя да победи категорично Катерина Синякова с 6:2, 6:3. Така в следващия кръг тя ще играе срещу Виктория Азаренка или София Кенин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мугуруса победи Кори Гоф в невероятен мач Димитър Беловски
Теми:  
гарбине мугуруса | кори гоф | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook