Муратоглу: Джокович и Серина се отличават от останалите с шампионското си мислене

от в 16:18 на 12.12.2021
Диана Андреева

Патрик Муратоглу е сред най-добрите тенис наставници в Тура. Той притежава и голяма академия, в която дава възможност на новоизгряващите звезди да се подготвят, а освен това често пъти участва в медийни изяви, за да коментира актуални тенис въпроси. Наскоро той сравни настоящият водач на ATP ранглистата Новак Джокович и 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс, като изтъкна какво е общото между тях и защо и двамата са толкова успешни в спорта. Ето и точните му думи:

"Има състезатели, които са шампиони не само на корта, но и в съзнанието си. И именно те несъмнено ще бъдат успешни във всяко едно начинание, с което се захванат, когато тенис кариерата им приключи. Знаят как да подходят към предизвикателствата в живота и винаги намират решение.

Спомням си първия път, когато видях Новак Джокович. Той беше на 17 и тогава си казах "Еха! Неговият тенис е невероятен!" Но това, което той притежава, не е само голям талант. Той е настроен да мисли като победител. Като Серина." - завърши Муратоглу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Муратоглу: Джокович и Серина се отличават от останалите с шампионското си мислене Диана Андреева
Теми:  
джокович | новак джокович | патрик муратоглу | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook