На крачка от дубъла: Медведев съкруши Циципас в тенис спектакъл и е финалист във Виена!

от в 16:50 на 28.10.2023
Мартин Петков

Даниил Медведев и Стефанос Циципас безспорно оформиха една от модерните тенис класики, като сблъсъците им на корта по традиция винаги ни предоставят много вълнуващи моменти, какъвто беше и днешният им полуфинален дуел на турнира във Виена, при който с победата се поздрави бившия номер едно. Двамата финалисти в турнирите от Големия шлем през настоящия сезон вече неколкократно засвидетелстваха в миналото, че не таят особено добри чувства един към друг, което допълнително нажежаваше страстите преди битката им, която в крайна сметка се разви под диригентската палка на руснака и той се поздрави с крайния успех в последователни сетове - 6:4 7:6(6).

По този начин световният номер 3 записа своята девета поредна победа в австрийската столица и вече се намира на финалното стъпало по пътя към защита на трофея си, като в спор за отличието ще се изправи срещу един измежду Андрей Рубльов и Яник Синер, от когото загуби наскоро в мача за титлата в Пекин.

В самото начало на двубоя гъркът демонстрира отлично придвижване по корта, като умело предугаждаше действията на топ поставения и продуцира немалко завършващи удари. Същевременно в играта на бившия номер едно се забелязваха сериозни колебания, свързани с допускането на лековати неточности, които позволиха на Циципас да достигне до цели три възможности за пробив в четвъртия гейм.

Изправен до стената в преломния момент, защитаващият шампион подобри значително качеството на сервиса и оцеля, като мигновено вдигна оборотите и започна да задава темпото в разиграванията, налагайки монотонния си стил. Това принуди четвъртият поставен да търси в още повече случаи атаката, което му решение обаче се оказа съпроводено от повишаване на броя грешки, докато Медведев лимитира неточностите от ракетата си и реализира фундаментален пробив, за да триумфира в откриващия сет.

Във втората част превъзходство от страна на сервиращите се завърна отново на дневен ред и макар руснакът наглед да имаше отговор в защитен план срещу всяка от офанзивните акции на съперника, то световният номер 7 неспирно впечатляваше с действията си в близост до мрежата, които го водеха към успеха на собствено подаване. Предвид огромната успеваемост на волетата на гърка в хода на днешната битка, навярно не бе изненада и това, че той прибегна именно към прийома "сервис-мрежа" при всяка от трите възможности за пробив, които се откриха пред топ поставения, като отстоя началния си удар и взимайки под вниманието безупречността в собствените си геймове, която ни предостави Медведев, то тайбрекът се оказа логичният изход в сета.

В него двамата разчитаха до голяма степен на първите сервиси, като вървяха точка за точка, но в заключителните мигове ръката на Циципас трепна на два пъти последователно, като той изпрати форхенда си в аут и това доведе до узаконяването на триумфа на защитаващия шампион, с което той се доближи на един мач разстояние от дублиране на титлата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
На крачка от дубъла: Медведев съкруши Циципас в тенис спектакъл и е финалист във Виена! Мартин Петков
Теми:  
atp | виена | даниил медведев | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook