Надал: Федерер веднага ме поздрави за спечелването на РГ; имаме специална връзка

от в 17:53 на 08.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал направи сериозна крачка към това да се превърне в най-великия тенисист за всички времена, след като спечели Ролан Гарос за 14-ти рекорден път и вече е носител на 22 титли от Големия шлем, което също е ненадминато постижение в мъжкия тенис. Новак Джокович и Роджър Федерер отстъпват с точно две "мейджър" купи на Матадора, но изглежда съперничеството между тях не им пречи да поддържат добри отношения.

Това в най-голяма степен важи за връзката между испанеца и швейцареца, които редовно са се включвали заедно в демонстративни събития и различни маркетингови проекти. Двамата неведнъж са признавали, че си пишат сравнително често в социалните медии и изглежда, че тази тенденция продължава и до днес, ако съдим по думите на манакореца, от когото разбрахме за най-скорошната им интеракция:

"С Федерер винаги сме имали добри отношения. Нашата връзка е специална. Често се е случвало да се окуражаваме взаимно, когато единият има тежък момент и е извън корта, както и да се шегуваме колко сме стари вече. В началото бяхме единствено конкуренти, но тенисът ни свързва цял живот и постепенно се превърнахме в приятели. Всъщност той беше един от първите хора, които ми честитиха спечелването на титлата в Париж.

Роджър вече дълго време и извън Тура, само че винаги можеш да очакваш нещо уникално от негова страна. Всички обаче знаем колко трудно е едно подобно завръщане, а да не говорим в случай, че си на 40 години. Ще видим какво ще стане в бъдещето, но се надявам отново да се състезаваме един срещу друг" - коментира левичарят от Майорка.

Източник: Marca

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Федерер веднага ме поздрави за спечелването на РГ; имаме специална връзка Калоян Соколов
Теми:  
интервюта | любопитно | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook