Надал: Тийм игра страхотно, надявам се да взема реванш скоро (видео)

от в 00:11 на 28.04.2019
Георги Христов

11-кратният шампион Рафаел Надал отпадна на полуфиналите на АТР 500 турнира в испанския град Барселона с награден фонд 2.61 милиона евро. Водачът в схемата Надал загуби от номер 3 Доминик Тийм. Австриецът взе превес с 6:4, 6:4 за 2:04 часа. След края на мача испанецът заяви, че се надява да вземе скоро реванш от своя съперник.

"След тази седмица увереността ми се върна. Вярвам, че направих нужните подобрения, за да създам база, чрез която да постигна целите си в следващите няколко седмици," заяви Рафа, който за първи път от 2005 година не спечели нито един турнир на клей до този период от сезона.

"Той игра страхотно. Справи се много добре с всичко. Доволен съм от играта си от основната линия. Цялостното седмицата е позитивна за мен. Поздравления за Тийм - игра чудесно. Той е прекрасен човек и отличен състезател. Щастлив съм за него и му желая всичко най-добро," заяви Надал.

През миналата седмица Рафа отстъпи на Фабио Фонини в Монте Карло. "Има голяма разлика. Срещу Фонини изиграх вероятно най-слабия си мач от 14 години на клей. Днес направих добро представяне. Нивото ми беше добро тази вечер. Срещнах страхотен съперник. Фонини е труден опонент, но аз не бях на нужното ниво. Както вече казах - уверен съм, че направих сериозно подобрение тази седмица," подчерта Надал.

Тийм пък се присъедини към Новак Джокович като единствените играчи, които имат поне четири победи на клей срещу Надал. В тази връзка Рафа бе попитан и дали Тийм може да бъде №1 в ранглистата.

"Защо не? Зависи. Всеки може да бъде №1. Може би не всеки, но няколко играчи поне. Не е лесно. Зависи от резултатите, които имаш. Той е добър играч. Ще се радвам да го видя №1. Харесвам го като състезател и човек. Желая му всичко най-добро. Надявам се обаче да съм готов да му се противопоставя и да го победя в следващите седмици."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Тийм игра страхотно, надявам се да взема реванш скоро (видео) Георги Христов
Теми:  
барселона | доминик тийм | рафаел надал | рафаел надал - доминик тийм | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook