Надал за полуфинала: Не знам дали ще изляза на корта; може да ме изкарат лъжец

от в 13:27 на 07.07.2022
Мирела Николова

След титлата на Ролан Гарос Рафаел Надал не бе сигурен дали ще вземе участие на Уимбълдън заради хроничната си травма в стъпалото, която го принуди да играе на инжекции в мачовете си по пътя към трофея в Париж. Все пак лечението, което опита след Откритото първенство на Франция, даде очаквания резултат и Матадора се отправи към британската столица в опит да триумфира за трети  път в кариерата си на Свещената трева.

В първите етапи изглеждаше, че испанецът не изпитва какъвто и да е физически дискомфорт и е напълно готов да преследва целта си. През вчерашния ден обаче се появи нов проблем за Рафа, който в средата на втория сет от четвъртфиналната си среща с Тейлър Фриц почувства силни болки в коремната област, заради което се наложи да вземе медицински таймаут в съблекалните. В крайна сметка манакорецът успя да превъзмогне болката и да се поздрави с крайната победа, надделявайки в пет сета след 4 часа и 20 минути. 

Самият Надал сподели в интервюто си на корта как не е знаел дали ще бъде в състояние да довърши мача, а впоследствие на пресконференцията си допълни, че не е сигурен дали ще излезе за полуфиналния си сблъсък срещу Ник Кирьос в петъчния ден.

"Ако трябва да бъда честен, не мога да ви дам категоричен отговор дали ще играя. Ако сега ви обещая едно, а утре ще случи нещо друго, ще ме изкарат лъжец. Просто исках да си дам шанс днес. Независимо колко силна е болката, никога не ми е било лесно да се откажа от даден турнир особено ако става въпрос за Уимбълдън.

Ще направим още изследвания, не мога да знам какво ще се случи. Свикнал съм да се справям с травми, да изпитвам болка и да играя с физически дискомфорт. Това не е нещо ново за мен. Усещам болка от няколко дни", разказа 22-кратният шампион от Шлема пред журналистите.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за полуфинала: Не знам дали ще изляза на корта; може да ме изкарат лъжец Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook