Най-после: Швьонтек записа девета поредна победа и ще играе дебютен 1/4-финал на трева

от в 20:08 на 28.06.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек пренесе силната си форма от клея и на трева, като в хода на настоящата седмица върви уверено към дебютното си отличие върху зелената настилка, класирайки се за четвъртфиналите в Бад Хомбург. Полякинята през днешния ден нямаше никакви особени затруднения, за да надвие Жил Тайхман, като не допусна нито веднъж сервисът ѝ да бъде пробит и записа девета поредна победа - 6:3 6:1. С успеха си световната номер едно направи следващата крачка по пътя към трофея в германския град и на четвъртфиналите я очаква среща с една измежду Анна Блинкова и Лейла Фернандес.

Стартът на двубоя не протече особено по план за топ поставената, която изпитваше затруднения в завършващата фаза на атаките си и бъркаше неистово, което предостави цели три брейкбола на швейцарката в дебютното подаване на шампионката от Ролан Гарос, ала до пробив така и не се стигна. Оттам насетне Швьонтек в типично свой стил навлезе в ритъм при размените от основната линия и демонстрира подобрението на форхенда си върху тревата спрямо миналата година, като уверено пласираше печеливши отигравания и спечели пет от последните шест гейма в сета, за да го запише на сметката си.

Във втората част световната номер 129 загатна, че има още какво да покаже в мача и спечели безпроблемно откриващото си подаване, в което неколкократно впечатли с офанзивните си акции. С отминаването на първата почивка обаче проблемите за Тайхман настъпиха, след като топ поставената взе всичко в свои ръце и не оставяше никакви шансове пред швейцарката да търси нещо повече в сблъсъка, налагайки своята доминация, при която спечели пет поредни гейма и узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-после: Швьонтек записа девета поредна победа и ще играе дебютен 1/4-финал на трева Мартин Петков
Теми:  
wta | бад хомбург | жил тайхман | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook