Най-голямата победа за сезона е факт: Андреев сломи ATP финалист и е 1/4-финалист в Шчечин

от в 18:11 на 13.09.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев записа своята пета победа в кариерата над представител на топ 100 и първа подобна за сезона. Българинът се въвлече в нова 3-часова битка на Чаланджъра в полския град Шчечин, но отново се оказа от страната на победителя, надигравайки световния номер 87 Юго Гастон - 2:6 7:5 6:4. Успехът е още по-ценен, имайки предвид, че беше постигнат на червени кортове, а французинът може да се похвали с ATP финал на тази настилка, както и с достигане до 1/8-финалите на Ролан Гарос. Така Ади се класира за финалната осмица на турнира, където ще премери сили с четвъртия поставен Александър Шевченко (световен номер 86).

Сблъсъкът не стартира никак успешно за Андреев, който много бързо се оказа догонващ с 0:4 гейма. Фаворитът непрекъснато променяше ритъма на игра със своите любими къси топки и на Адриан определено му беше трудно да предвиди следващия му ход на корта. Постепенно обаче родният ни представител привикна към играта на своя опонент и върна единия от пробивите си изоставане, само че впоследствие отново изгуби подаването си и откриващият сет отиде в актива на седмия поставен.

Гастон можеше да се откъсне рано и във втората част, само че пропиля три брейкбола и изведнъж иницативата премина от другата страна на мрежата, тъй като нашият сънародник наложи високо темпо на игра и започна да контролира почти всяко едно разиграване. Това веднага доведе до позитивен резултат за него, защото съвсем скоро геймовете станаха 4:2 в полза на българина, но последва известен спад от страна на 22-годишния състезател и равенството беше възстановено при 4:4. Все пак категорично именно Ади играеше с по-голяма острота и заслужено достигна до сетбол в 11-ия гейм, след което реализира впечатляващ форхенд по правата и вкара двубоя в решителен трети сет.

Там Андреев пренесе отличните си изяви и нямяше проблеми да осъществи ранен брейк, като този път разви преднината си и дръпна напред с 4:1. По-високоранкираният тенисист далеч не се беше отказал и сведе непредизвиканите си грешки до минимум, за да възстанови паритета при 4:4. Французинът дори можеше да си осигури възможност да сервира за крайната победа, само че родният ни представител измъкна своето подаване и впоследствие реализира решаващ пробив, слагайки точка на спора с отличен минаващ удар, след който бившият номер 8 допусна грешка в близост до мрежата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-голямата победа за сезона е факт: Андреев сломи ATP финалист и е 1/4-финалист в Шчечин Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджър | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook