Некомпетентен е и трябва да се пенсионира: Грозните атаки на вицепрезидента на ITF към Маю

от в 15:59 на 09.02.2023
Мирела Николова

Форматът на световното отборно първенство Купа "Дейвис" претърпя някои сериозни промени през 2019-а година, след като инвестиционната група "Космос", собственост на бившия футболист Жерар Пике, инвестира 120 млн. долара в провеждането на надпреварата. Преди близо месец обаче Международната тенис федерация обяви, че е взето решение 25-годишният договор да бъде прекратен преждевременно, но въпреки това състезанието няма да се завърне към стария си регламент.

През последните години съществуваха множество полемики относно формата на турнира, тъй като редица тенисисти изразиха мнението, че с нововъведенията надпреварата постепенно губи своя дух. Наскоро сериозни критики отправи и бившият №1 на двойки Никола Маю, който бе част от отбора, извел Франция до триумфа на Купа "Дейвис" през 2017 г. В откровено интервю пред L'Equipe той не спести нищо от мнението си за работата президента на ITF Дейвид Хагърти, както и на вицепрезидента на организацията Бернар Джудичели, който е бивш ръководител на Френската тенис федерация.

"Изгубихме 4 години, никой не трябваше да допуска подобен кошмар. Може би са си мислели, че е добро решение да променят формата, но публиката не смята така. Това е провал. Състезанието дори не беше предавано по най-големите канали във Франция. Изключително ядосан съм на Хагърти - неговата ужасна идея ни прати на дъното и само можем да гадаем какво ще се случи оттук насетне. Джудичели също знае какво мисля за решението му като вицепрезидент на ITF и бивш президент на Френската тенис федерация. Той носи голяма част от отговорността за това фиаско, но доколкото виждам, няма намерение да предприеме нещо по въпроса", коментира бившият №1 в ранглистата на двойки.

Ответният удар от страна на Джудичели не закъсня, като бившият президент на FFT отговори, че Маю не е запознат с нещата, за които говори, и дори стигна още по-далеч, заявявайки как е време французинът да сложи край на кариерата си.

"Предишният формат няма как да бъде върнат. Никола Маю каза, че като президент на Френската тенис федерация, е трябвало да направя нещо, но смятам, че той е напълно некомпетентен, защото в устава на ITF има правила, които не позволяват да се случи това. Не сме загубили нищо, а даже напротив - ние спасихме Купа "Дейвис". 41-годишен играч не е човекът, който ще обяснява на 20-22-годишни играчи как трябва да работят нещата. Мисля, че на Маю му е време да се пенсионира, след което би му подхождало да стане журналист - това ще му даде възможност да отправя остри критики, което, както всички видяхме, умее доста добре", гласеше изказването на Джудичели.

Вследствие на това колегите на френския състезател - Арно Клеман, Жулиен Бенето и Едуар Роже-Васлен, се застъпиха за него в социалните мрежи, изразявайки възмущението си от поведението на Джудичели. "Велик френски тенисист със страхотна кариера от едната страна на спора, а от другата стои един незначителен, крайно неуважителен, арогантен, самодоволен, некомпетентен и огорчен човек", написа Клеман в Twitter. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Некомпетентен е и трябва да се пенсионира: Грозните атаки на вицепрезидента на ITF към Маю Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | никола маю

Коментари





Следвайте ни в Facebook