Непоколебими Медведев и Сафиулин изведоха Русия до драматичен успех над Франция

от в 11:01 на 02.01.2022
Владислав Риждов

През вчерашния ден бе дадено началото на първия турнир за сезона - АТР Cup, а днес участието си в надпреварата започнаха и действащите шампиони от Русия. В доста експериментален състав поради отсъствието на Андрей Рубльов и Аслан Карацев, Медведев и компания записаха дебютен успех, надделявайки над резервата Франция с 2:1 победи.

След като Роман Сафиулин даде мечтан старт на страната си в откриващия мач на сингъл, Даниил Медведев бе шокиран от световния номер 35 - Уго Юмбер, като по този начин срещата на двойки щеше да е определяща за крайния изход. Френските състезатели излязоха за нея като абсолютен фаворит, вземайки се под внимание големия опит, с който разполагат Фабрис Мартен и Едуар Рожер-Васлен. Медведев и Сафиулин обаче излязоха без никакво напрежение на корта и извоюваха победата в последователни части, за да изведат "Сборная" до успешно начало на турнира.

Двата отбора показаха равностойна игра в първия сет и разликата в класите бе почти незабележима. Русия първа достигна до брейк, който обаче Мартен и Роже-Васлен успяха да наваксат. В крайна сметка последната дума бе за руското дуо, които изиграха два поредни гейма на високо ниво и взеха сета на сметката си. Във втората част паритета продължи да е налице, преди в самия край на срещата Медведев и Сафиулин да реализират ценен брейк, който им донесе триумфа в днешната среща.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непоколебими Медведев и Сафиулин изведоха Русия до драматичен успех над Франция Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | атп къп | даниил медведев | Обзори | роман сафиулин | русия

Коментари





Следвайте ни в Facebook