Нишиока преди финала: Страхувам се от Кирьос; не искам да играя срещу него

от в 10:32 на 07.08.2022
Калоян Соколов

Йошихито Нишиока несъмнено прави най-забележителния рейд в своята тенис кариера, след като отстрани последователно четири поставени състезатели на надпреварата във Вашингтон. Вчера световният номер 96 не остави никакви шансове на водача в схемата Андрей Рубльов и така тази нощ ще си оспорва трофея с бившия шампион Ник Кирьос, а изглежда, че азиатецът не е много очарован от тази перспектива:

"Днес се почувствах много изморен преди началото на мача. Енергията ми беше значително по-ниска, отколкото в двубоите срещу Хачанов и Еванс, а това ме накара да заиграя по-агресивно, защото иначе Рубльов щеше да ме накара да тичам изключително много. Харесва ми да играя тук и идвам всяка година. Публиката почти винаги е на моя страна, но едва ли ще бъде така срещу Ник, тъй като феновете го обожават.

С него играем един срещу друг от 16-годишна възраст и никога в живота си не съм го побеждавал. Той не ти дава никакво време за подготовка, като изпълнява ударите си с огромна скорост и е почти невъзможно да го пробиеш. Честно казано се страхувам от него и не исках да го срещам. Все пак ще се опитам да се насладя на първия си финал от категория ATP 500 и дано отново съумея да покажа най-добрия си тенис" - завършва Нишиока.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нишиока преди финала: Страхувам се от Кирьос; не искам да играя срещу него Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | йошихито нишиока | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook