Нов кошмар за Руне: Кецманович изхвърли защитаващия шампион и топ поставен в Стокхолм

от в 07:34 на 19.10.2023
Калоян Соколов

Кризата в играта на Холгер Руне се задълбочава с пълна сила. Световният номер 6 загуби още първия си мач на надпреварата в Стохолм и продължава да има само една победа от Уимбълдън насам, губейки 8 от последните си 9 официални срещи. Припомняме ви, че датчанинът достигна до много сериозно дъно през миналата седмица, след като взе само 2 гейма срещу Брендън Накашима на старта в Шанхай, а днес не извади особени аргументи и срещу Миомир Кецманович, като сърбинът нямаше проблеми да се възползва от изключително колебливите изяви на защитиващия шампион, надигравайки го с крайното 7:6(3) 6:2.

Това е сериозен удар по амбициите на Руне за дебютно участие на финалите в Торино, тъй като Тейлър Фриц е само на 100 точки зад него в годишната ранглиста и вероятно ще го изпревари до края на седмица, а 20-годишният тенисист тепърва има да защитава точки от достигнатите финали в София и Базел, както и титлата от Мастърса в Париж, така че има опасност скоро да напусне топ 10 на света.

 Сърбинът от самото начало показа защо до неотдавна беше причисляван към най-обещаващите млади таланти и не се колебаеше да атакува при всяка една удобна възможност. Топ поставеният пък изглеждаше необичайно пасивен и просто се стремеше да държи топката в игра, но тази тактика не беше достатъчна за успех срещу опонент от класата на Кецманович, който имаше цели пет точки за пробив в откриващия сет, но 20-годишният състезател неизменно намираше сервиса си в тези моменти и докара нещата до тайбрек. Там балканецът веднага се откъсна напред с мини брейк и впоследствие удвои преднината си, печелейки напълно заслужено частта.

Руне се опита да повиши оборотите на старта на втората част и неколкократно предприе успешни акции към мрежата, което му позволи да реализира дебютен пробив от началото на сблъсъка. Радостта на скандинавеца обаче не беше никак дълга, защото непоставеният играч осъществи моментален рибрейк и оттам насетне отпусна само още един гейм на фаворита до приключването на мача, нанасяйки поредно разочарование на Руне. По този начин световният номер 50 си осигури място на 1/4-финалите в шведския град, където ще премери сили с един измежду тийнейджъра Дино Призмич и местния представител Елиас Имер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов кошмар за Руне: Кецманович изхвърли защитаващия шампион и топ поставен в Стокхолм Калоян Соколов
Теми:  
atp | миомир кецманович | Обзори | стокхолм | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook