Нов крах за Медведев: Напусна Хале, без да вземе сет срещу един от най-неудобните си опоненти

от в 18:18 на 23.06.2023
Мирела Николова

Роберто Баутиста Агут продължава към 1/2-финалите на надпреварата от категория АТР 500 в Хале, след като през днешния ден надигра световния №3 и топ поставен в схемата Даниил Медведев за пети път от седем изиграни срещи до момента. В двубой, продължил близо 2 часа, испанецът успя да наложи волята си, демонстрирайки по-стабилна игра от основната линия и по-здрави нерви в решителните мигове за крайното 7:5 7:6(3). Така ибериецът през утрешния ден ще спори за място на финала, като негов опонент ще бъде някой измежду Андрей Рубльов и Талон Грийкспор.

Испанецът действаше със сериозна доза увереност още от първите минути на двубоя и благодарение на великолепното разпределение на ударите си успяваше да печели предимство в разиграванията от дъното на корта. Същевременно той не пропускаше възможност да ускори топката и да предизвика неточност от ракетата на опонента си. Именно този подход на ибериеца стоеше в основата на реализирането на пробив от него в последния възможен момент, с който си подпечата преднината в общия резултат.

Баутиста Агут продължи да използва цялата ширина на корта и да руши ритъма на съперника с плътни и отлично насочени удари. Така той достигна до възможности за пробив във всяко от първите три подавания на противника, но именно в тези моменти руснакът успяваше да намери безценната помощ на сервиса си, заради който съумяваше да опази равенството в геймовете. При 4:4 Медведев дори достигна до сетбол, но бързо го пропиля и в крайна сметка развръзката дойде в тайбрек. Там испанецът изцяло наложи волята си благодарение на солидното си представяне в атака и след час и 54 минути узакони крайния си успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов крах за Медведев: Напусна Хале, без да вземе сет срещу един от най-неудобните си опоненти Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | роберто баутиста агут | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook