Нов удар за Надал: Пропуска пореден Мастърс и остава почти без опции за игра преди Ролан Гарос

от в 12:50 на 20.04.2023
Мартин Петков

Рафаел Надал към момента продължава да не е напълно възстановен от контузията си в областта на крака, която получи през януари по време на защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън. Още след установяването на травмата на испанеца, Матадора сам сподели, че възстановяването му се очаква да продължи от 6 до 8 седмици, като дългоочакваното му завръщане на корта според предварителните прогнози трябваше да се състои с началото на клей сезона.

Както вече ясно видяхме, по всичко личи, че лечението на 22-кратния шампион от Шлема търпи неочаквани усложнения и той беше принуден да се откаже от участие на две от любимите си надпревари в календара на АТР - тези в Монте Карло и Барселона. Големият въпрос, чийто отговор всички сънародници и почитатели на Рафа очакваха с голямо нетърпение, беше това дали манакорецът все пак ще бъде в нужната кондиция, за да може да стартира подготовката си за Ролан Гарос, като се включи на домашния си Мастърс 1000 турнир в Мадрид.

Въпросът в крайна сметка намери своя отговор през днешния ден, който се оказа далеч от положителен, след като Надал официално се оттегли от участие на състезанието в испанската столица, бивайки извън кортовете вече 14-а седмица. Оттук насетне притесненията относно състоянието на Матадора, който сподели, че "променя курса" във възстановяването си и ще опита друг метод за лечение, безспорно са насочени към това дали 14-кратният шампион на Ролан Гарос ще успее изобщо да вземе участие на Откритото първенство на Франция, което започва след малко повече от месец време, а единствената опция пред бившия номер едно да придобие игрова практика преди да акостира в Париж, се явява Мастърс 1000 надпреварата в Рим.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нов удар за Надал: Пропуска пореден Мастърс и остава почти без опции за игра преди Ролан Гарос Мартин Петков
Теми:  
atp | мадрид | отказване | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook