Нова наказателна акция и заслужен финал за Алкарас на младежките финали!

от в 23:44 на 12.11.2021
Диана Андреева

Карлос Алкарас е смятан за абсолютен фаворит за спечелването на трофея в младежките АТР Финали през тази седмица. До момента испанецът оправдава напълно очакванията към себе си и преди броени минути сложи край на приказката за изненадата на надпреварата в Милано - Себастиан Баез. Алкарас бе безкомпромисен спрямо световния номер 111 и след точно 62 минути игра, се поздрави с крайният успех - 4:2 4:1 4:2. В спор за титлата на Мастърс състезанието през утрешния ден Алкарас ще се изправи срещу Себастиан Корда, а същевременно ще видим и сблъсък в спор за третото място, където ще се съревновават Себастиан Баез и Брандън Накашима. 

Още с откриващото разиграване в срещата си пролича, че публиката ще наблядава повече от любопитен сблъсък. Постепенно испанецът взимаше връх в случващото се на корта и в един момент по-ниско ранкирания Баез се пречупи на натиска. Изненадата на надпреварата допусна пробив в третия гейм, като до самия край на сета така и не съумя да възвърне инкасирания брейк, което му коства изоставане в общия резултат. 

Баез не направи нужните корекции в играта си и все по-често изпадаше в ситуации, в които беше безсилен спрямо своя опонент. Аржентинецът продължаваше да се раздава максимално, ала нивото му постепенно спадаше. Алкарас успя да пробие още в самото начало на сета, а впоследствие дори удвои аванса си, за да може да се наложи с крайното 4:1. 

Баез за момент възвърна надеждата на своите почитатели, че битката не е приключила и за първи път от началото на двубоя достигна до възможност за пробив. Отговорът на испанеца обаче не закъсня и той стабилизира рязко представянето си, а с помощта на нова доза феноменални отигравания, той съумя да реализира брейк, който му бе и достатъчен, за да се поздрави с крайната победа в срещата и да продължи успешното си представяне на NextGen ATP Finals!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция и заслужен финал за Алкарас на младежките финали! Диана Андреева
Теми:  
next gen atp finals | NextGen Finals | карлос алкарас | себастиан баес

Коментари





Следвайте ни в Facebook