Новата членка на топ 10: Бях отхвърляна от спонсорите заради произхода си

от в 21:37 на 15.10.2021
Калоян Соколов

Онс Жабер прави невереоятно силен сезон, след като в Бирмингам спечели първата си WTA титла, а през тази седмица се класира за полуфиналите в Индиън Уелс и така си гарантира дебют в топ 10 на световната ранглиста от идния понеделник. Освен това тунизийката се превърна в първата тенисистка от арабски произход, която достига до такива нива на ранглистата. Самата Жабер пък беше много емоционална на пресконференцията си през вчерашния ден и се върна към трудните си моменти в Тура:

"Съвсем различно е да идваш от моята страна, сравнявайки го с усещането да бъде американка, французойка или австралийка. Състезателките от тези страни имат примера на други момичета преди тях, като също така могат да разчитат на далеч повече тренировъчни съоражения и организирани надпревари в региона им. В миналото съм била отхвърляна от спонсорите заради произхода си, което е изключително нечестно. Не разбирах защо това ми се случва, но го приех и съм много горда с човека, в който се превърнах.

Никога не съм можела да разчитам на някого, макар че вероятно всеки е имал трудна кариера и не мога да кажа, че съм се сблъсквала с най-сериозните трудности измежду всички. Все пак аз исках да успея, тъй като преследвах мечтата си и не исках да бъда зависима от хора, които не се вълнуват от тенис или спорт като цяло. Всичко това обаче ми даде куража да продължа, за да бъда в топ 10 към ден днешен" - завърши най-новата членка на световната десетка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новата членка на топ 10: Бях отхвърляна от спонсорите заради произхода си Калоян Соколов
Теми:  
wta | индиън уелс | интервюта | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook