Обратно на победния път: Медведев прекъсна черната си серия и е сред 1/8-финалистите в Хале

от в 18:29 на 19.06.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев прекъсна черната си серия, записвайки дебютен успех, откакто завоюва трофея в Рим. Руснакът допусна поражение от квалификанта Тиаго Сейбот Вилд в първия кръг на Ролан Гарос, а впоследствие откри по възможно най-негативния начин и сезона си на трева, губейки срещу ветерана Адриан Манарино на старта в Хертогенбош. Днес обаче световният номер три се върна обратно на победния път, след като преодоля категорично съпротивата на Маркос Гирон и така се класира за 1/8-финалите в Хале - 6:4 6:3. Там миналогодишният финалист ще премери сили със сърбина Ласло Джере, който по-рано през деня отстрани местния любимец Оскар Оте.

Началните минути не бяха особено позитивни за топ поставения, чието движение върху настилката не беше никак уверено и дори го видяхме как се оплита в мрежата. Квалификантът пък сервираше много уверено и заслужено пръв достигна до точка за пробив, само че фаворитът конструира отлично следващото разиграване и завърши с рутинна къса топка в напълно опразненото съперниково поле.

Постепенно Медведев намери най-добрия си тенис и вкарваше своя опонент в любимите си маратонски разигравания, като постепенно силите напуснаха американеца и той инкасира брейк в петия гейм, който така и не може да върне до края на откриващия сет.

Бившият 1/2-финалист от Sofia Open продължи да бъде напълно равностоен и отново дебютните брейкболи се откриха пред него във втората част, но руснакът нямаше намерение да удължава ненужно престоя си на корта и намери сили да измъкне подаването си, след което веднага осъществи пробив и оттам насетне за него беше напълно протоколна задача да доведе двубоя до успешна за себе си развръзка, като по този начин се превърна в първия играч през сезона достигнал до 40 победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обратно на победния път: Медведев прекъсна черната си серия и е сред 1/8-финалистите в Хале Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook