Обзор на ден трети от ATP Cup 2022: Всички резултати от понеделник

от в 17:42 на 03.01.2022
Владислав Риждов

Отборната надпревара АТР Cup продължава с пълна сила, а третият състезателен ден също ни предложи някои интересни мачове. В Qudos Bank Arena в Сидни отборът на Испания се превърна в първия сигурен полуфиналист след нов чист успех, този път над състава на Норвегия. Виктор Дурасович не успя да затрудни Пабло Кареньо Буста и така световният №20 изведе иберийците напред, преди Роберто Баутиста Агут да довърши започнатото от своя сънародник, постигайки важна победа срещу Каспър Рууд. Крайното 3:0 бе оформено от двойката Алехандро Фокина и Педро Мартинес, които надиграха Лукас Лилеенген и Андрея Петрович.

В другия мач от същата група шампионите от 2020 година, Сърбия, трябваше да преглътнат поражени от Чили, което към момента поставя под въпрос продължаването им напред. Всичко започна отлично за сърбите, след като Филип Краинович даде важен аванс на отбора си в първия мач на сингъл. Кристиан Гарин успя да навакса изоставане със сет срещу Душан Лайович, преди първата ракета на Сърбия да се откаже в началото на третата част. В решителния двубой на двойки пък Томас Вера и Алехандро Табило подпечатаха успеха за чилийците след трудна победа над Никола Чачич и Матей Сабанов.

Отборът на Полша също се доближи до полуфиналите. В първи мач от дневната сесия на Ken Roswell Arena поляците преминаха безпроблемно през аутсайдера в групата - Грузия. Камил Майхжак се нуждаеше от по-малко от час време, за да премине през съпротивата на Александре Бакши с 6:1 6:1 и да доближи родината си до победата. В мача между първите ракети изненадващо Александре Метревели оказа съпротива на Хуберт Хуркач и дори отмъкна първия сет от поляка, но световният №9 показа класата си и спечели уверено следващите две част, а с това подпечата и крайния успех за тима си.

Диего Шварцман поведе Аржентина към ценен триумф над състава на Гърция. 13-ят в света се добра до сладка победа, надигравайки Стефанос Циципас, след като в предходния сблъсък Федерико Делбонис бе дал предимство на отбора си срещу Михаил Перволаракис. В срещата на тандемите опитните Максимо Гонзалес и Андрес Молтени се справиха с Петрос Циципас и Маркос Каловелонис и по този начин запазиха реални шансовете на "гаучосите" за първото място в група D.

Ето как точно завърши всяка една от срещите днес:

Група А

Норвегия - Испания 0:3

Виктор Дурасович - Пабло Кареньо Буста 3:6 3:6

Каспър Рууд - Пабло Кареньо Буста 4:6 (4)6:7

Лукас Лилеенген/Андрея Петрович - Алехандро Фокина/Педро Мартинес 4:6 1:6

Сърбия - Чили 1:2

Филип Краинович - Алехандро Табило 6:4 3:6 7:6(5)

Душан Лайович - Кристиан Гарин 6:4 4:6 0:3 (отказване на Лайович)

Никола Чачич/Матей Сабанов - Томас Вера/Алехандро Табило 4:6 6:3 7:10

Група D

Полша - Грузия 3:0

Камил Майхжак - Александре Бакши 6:1 6:1

Хуберт Хуркач - Александре Метревели (5)6:7 6:3 6:1

Шимон Валков/Ян Желински - Александре Бакши/Зура Ткемаладзе (2)6:7 6:2 10:6

Аржентина - Гърция 3:0

Федерико Делбонис - Михаил Перволаракис 7:6(5) 6:1

Диего Шварцман - Стефанос Циципас  (5)6:7 6:3 6:3

Максимо Гонзалес/Андрес Молтени - Петрос Циципас/Маркос Каловелонис 6:3 4:6 11:9


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обзор на ден трети от ATP Cup 2022: Всички резултати от понеделник Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | атп къп | диего шварцман | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook