Официално: Australian Open одобри тайбрек в решителния сет

от в 13:31 на 21.12.2018
Георги Христов

Организаторите на Откритото първенство на Австралия обявиха, че в решителния сет на двубоите поединично и на двойки през 2019 година, ще видим тайбрек до 10 точки. Ръководителите на състезанието са взели това си решение след множество консултации.

"Попитахме играчите - както действащи, така и от миналото, също коментатори, агенти и телевизионни анализатори затова как да се провежда решителния сет.

"Взехме решение да въведем тайбрек до 10 точки при 6:6 гейма във финалния сет. Така ще осигурим на феновете специален край на тези епични сблъсъци с един по-дълъг тайбрек. Този по-дълъг тайбрек също така ще отнеме предимството на по-мощно сервиращите играчи, които вземат надмощие в по-краткия тайбрек.

"Смятаме, че това е най-доброто решение както за играчите, така и за феновете по света," коментира директорът на Australian Open Крейг Тайли.

През октомври и Уимбълдън обяви, че ще използва финален тайбрек от 2019 година, но при 12:12 гейма. Първият турнир, който е въвел тайбрек в решителния сет е US Open още през 1970-а година. На "Ролан Гарос" все още няма яснота организаторите да имат желание да приемат подобен ход.

Както е известно първият за новия сезон турнир от Големия шлем ще се проведе между 14 и 27 януари.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Australian Open одобри тайбрек в решителния сет Георги Христов
Теми:  
australian open | открито първенство на австралия | тайбрек | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис правила

Коментари





Следвайте ни в Facebook