Виландер: Ако няма тайбрек в петия сет, хората ще загубят интерес

от в 17:58 на 17.07.2018
Георги Христов

На Уимбълдън трябва да бъде въведен тайбрек в петия сет. Затова се обяви Матс Виландер във връзка с драматичния мач между Кевин Андерсън и Джон Иснър в Лондон по време на полуфиналите. Андерсън спечели след 26:24 за над шест часа и половина игра общо.

Впоследствие Новак Джокович и Рафаел Надал не успяха да доиграят своя мач от програмата. Според Виландер тайбрек в петия сет е нужно да бъде въведен подобно на US Open.

"Дискусията вече започна и вероятно това ще доведе до промяна. Да, драмата е невероятна в тези случаи, но със сигурност е нужно да се въведе тайбрек. Не е казано, че трябва да бъде до 6:6. Може да е до 9:9, 12:12 или 20:20. Но трябва да има граница. Сега хората спират да гледат, защото играчите непрекъснато печелят подаванията си," смята Виландер.

Той даде за пример Световното първенство по футбол, когато мачовете се решават с дузпи и това довежда до повече драма.

"Ако във футбола продълженията се играят вечно, никой няма да отбележи, защото ще са твърде уморени. Хората губят интерес. Ето защо са ни нужни дузпи. Тайбреците носят нужната бърза развръзка.

"Тези продължителни петсетови мачове са опасни чисто психологически, а и физически, ако температурите са високи. Става въпрос за пълно изтощение. Това е лудост."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Виландер: Ако няма тайбрек в петия сет, хората ще загубят интерес Георги Христов
Теми:  
матс виландер | тенис правила | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook