Андерсън е на финал на Уимбълдън след втория най-дълъг мач в историята

от в 21:37 на 13.07.2018
Калоян Пламенов

Кевин Андерсън се класира за втория си финал на турнир от Големия шлем, след като победи Джон Иснър в 1/2-финалите на Уимбълдън - 7:6(6), 6:7(5), 6:7(9), 6:4, 26:24 за шест часа и 35 минути игра.

Toзи мач е вторият най-дълъг в историята на турнирите от Големия шлем след продължилия три дни двубой между Никола Маю и Иснър на същия турнир преди няколко години. Двубоят се превърна в най-продължителния полуфинал в историята на Уимбълдън. Също така за първи път в кариерата си Андерсън постига поредни победи над състезатели от топ 10.

С успеха си днес южноафриканецът прекъсна серията си от четири поредни загуби срещу този опонент. "Надявам се това да бъде отчетлив знак затова да бъдат направени промени," коментира Андерсън по повод липсата на тайбрек в решителния сет.

На финала Андерсън ще срещне Рафаел Надал или Новак Джокович, който ще се изправят един срещу друг във втория 1/2-финален мач от турнира.

С класирането си на финалната среща Кевин Андерсън си осигури рекордно класиране в световната ранглиста и от новата седмица ще измести Григор Димитров от шестото място в нея. Дори и да допусне загуба в мача за трофея.

Както е известно само преди година Андерсън игра първия си финал от Големия шлем, но загуби от Рафаел Надал на US Open. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън е на финал на Уимбълдън след втория най-дълъг мач в историята Калоян Пламенов
Теми:  
джон иснър | кевин андерсън | открито първенство на великобритания | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook