Топ поставеният оцеля: Синер беше максимално тестван, но намери сили да спре сребърния медалист от Токио

от в 20:59 на 30.04.2024
Елеонора Александрова

Яник Синер постепенно започва да се превръща в хегемон в мъжкия тенис. Италианецът, който се утвърди, като доминатор на твърдите кортове през последните месеци, след като спечели Аустрелиън Оупън, Ротердам и Маями, пренесе формата си и на червени кортове. Макар и още във вчерашния си двубой срещу Павел Котов световният номер 2 да бе показал физически дискомфорт, който притесни голяма част от феновете си, южнотиролецът показа истинска воля и не само се появи на корта, но и съумя да спечели мача срещу Карен Хачанов с 5:7 6:3 6:3 за малко повече от 2 часа игра. Така италианецът се класира за четвъртфиналите, където ще срещне Каспър Рууд или Феликс Оже-Алиасим.

Неоптималното състояние на Синер си пролича още в началото на първия сет. Италианецът допускаше редица грешки в хода на срещата, което позволи на Качанов да бъде водещата фигура в този момент. Въпреки това, действащият шампион на Аустрелиън Оупън не позволяваше на опонента сервис геймовете му да бъдат пробити през по-голямата част от времето. В единадесетият гейм обаче играта на втория в света се пропука, което позволи на руснака да направи така желания пробив. При 6:5 световният номер 17 бе безкомпромисен в играта си от начален удар и така поведе със 7:5, на един сет от една от най-големите победи в кариерата си.

Трудният първи сет по никакъв начин не уби мотивацията на италианеца. Синер постепенно започваше на намира оптималната си игра. Така, със значително по-добра игра от началния си удар, съчетана мощни удари зад основната линия, младият тенисист успя да си осигури преднина от брейк още при 1:0. Така без да остави шанс на бившия номер 8 да бъде конкурентен в геймовете от подаванията си, Синер изравни резултата в сетовете с 6:3 във втория.

Качанов изглеждаше готов да предизвика сериозно фаворита в първата половина на третия част. Руснакът играеше по-освободено и така той имаше своите силни моменти и дори да обърне сета и мача в своя полза. Силната ментална устойчивост на представителя на топ 3 обаче не позволи на противника да реализира своите шансове. Това позволи на италианеца да поеме контрола в свои ръце във втората половина на последната част и така с резултат 6:3 да се класира за четвъртфиналите в шести пореден турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Топ поставеният оцеля: Синер беше максимално тестван, но намери сили да спре сребърния медалист от Токио Елеонора Александрова
Теми:  
яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook