Опустошително: Световният №77 разгроми четвъртия поставен и завоюва първа титла в Майорка!

от в 20:12 на 01.07.2023
Мирела Николова

Кристофър Юбанкс е новият носител на трофея в Майорка. Американецът, който днес изигра своя дебютен финал на АТР надпревара, изнесе най-силния си двубой в хода на турнира и не остави никакви шансове на поставения под №4 Адриан Манарино, за да завоюва първата си професионална титла след крайното 6:1 6:4, постигнато след точно 63 минути игра. Това ще му донесе и значителен скок в ранглистата при следващото ѝ обновяване, когато Юбанкс ще се изкачи от сегашната си 77-а позиция до №43.

Още от самото начало на сблъсъка представителят на САЩ наложи пълната си доминация с помощта на своя чутовен сервис, който често оставяше французина без възможност за ответна реакция. Същевременно Юбанкс показа качества и при посрещане, като атакуваше всеки по-плитък сервис на съперника и взимаше преимущество в разиграването. Така световният №77 поведе с 3:0 още на първата почивка, а още един късен пробив в неговия актив го изведе до скоропостижен успех в откриващата част.

Във втория сет Манарино заигра по-солидно от основната линия, но броят на печелившите удари от ракетата на Юбанкс не спираше да расте. Така непоставеният състезател реализира брейк още на старта, след което продължи изцяло да държи инициативата и без да срещне нито една точка за пробив в хода на цялата среща, се поздрави с най-голямата титла в досегашната си кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Опустошително: Световният №77 разгроми четвъртия поставен и завоюва първа титла в Майорка! Мирела Николова
Теми:  
atp | адриан манарино | кристофър юбенкс | майорка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook