Още две легенди казват сбогом на тениса: Бивши шампионки от Шлема окачват ракетите в Мелбърн

от в 14:46 на 15.01.2023
Мартин Петков

Остават броени часове, докато бъде дадено дългоочакваното начало на първия турнир от Големия шлем за годината - Аустрелиън Оупън, където за пореден сезон ни предстои да се разделим с едни от легендите на тениса. Преди точно 12 месеца местната любимка и шампионка от US Open 2011 - Саманта Стоусър, обяви, че миналогодишното издание на надпреварата в Мелбърн ще бъде нейното последно на сингъл, докато сега ветеранката оповести решението си окончателно да се оттегли от професионалния спорт, слагайки край на кариерата си и на двойки.

Австралийката е една от малкото тенисистки, които могат да се похвалят едновременно с "мейджър" трофеи както поединично, така и при карето. Стоусър ще има шанса през настоящия сезон да участва за юбилеен 21-ви път на Откритото първенство на Австралия, където ще си вземе сбогом с местната публика завинаги. 38-годишната състезателка оформи тандем със световната номер 34 на сингъл Ализе Корне за бенефисната си поява на корта, като организаторите на турнира мигновено им предоставиха "уайлд кард" за участие и пътят на австралийско-френското дуо стартира срещу двойката на Жаоксуан Ян и Хао-Чин Чан.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Samantha Stosur (@samstosur)

Отказванията в Мелбърн обаче далеч не спират с местната любимка, след като в последните дни една от най-знаменитите тенисистки при карето - Саня Мирза, обяви с публикация в социалните медии, че на започващия тази нощ Аустрелиън Оупън ще окачи ракетата на стената точно 20 години след старта на професионалния си път в тениса. В случая на индийката вече говорим за състезателка, която е оставила значително голям отпечатък през кариерата си и вероятно е една от най-успешните тенисистки в надпреварите по двойки. Мирза има 3 титли от Големия шлем при тандемите, още 3 на смесените дуети и освен това беше част от топ 30 в класацията на сингъл.

Всъщност единствено членовете на Голямата тройка и Серина Уилямс могат да се похвалят с повече последователи от Мирза в социалните медии, тъй като цяла Индия следи под лупа изявите на своята сънародничка, чиято позиция гласи как възнамерява да окачи ракетата след края на Откритото първенство на Австралия, защото вече има малко дете и възнамерява с цел удобството на сина си да живее по-тих и спокоен живот, в който да го отгледа. 36-годишната Мирза оформи двойка с Анна Данилина за състезанието в Мелбърн, като двете са поставени под номер 8 в схемата и на старта ще се изправят срещу карето Далма Галфи/Бернарда Пера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Още две легенди казват сбогом на тениса: Бивши шампионки от Шлема окачват ракетите в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Отказвания | саманта стоусър | саня мирза

Коментари





Следвайте ни в Facebook