"Още го можеш": Циципас с окуражителни думи към Тийм след мача им в Мадрид (видео)

от в 11:26 на 30.04.2023
Калоян Соколов

Стефанос Циципас и Доминик Тийм имат дълга история помежду си, като всъщност гъркът е бил спаринг партньор на бившия номер три, когато той прави дебюта си във финалите на ATP. По това време Циципас оглавява световната ранглиста при юношите, а интересното е, че двамата се срещат в спора за трофея на същия турнир през 2019-та година, когато балканецът печели най-големия трофей към момента в своята кариера.

Самият Стефанос е признавал, че няма почти никакви приятели сред своите колеги, но Тийм явно се явява като изключение от правилото и финалистът от Аустрелиън Оупън го определя за един от играчите, с които пази най-добри отношения в тениса. Вчера пък ясно можехме да видим огромното уважение, което световният номер 5 изпитва към австриеца, съдейки по изключително спортсменския поздрав, на който станахме свидетели след края на драматичния им сблъсък от Мастърса в Мадрид.

Срещата беше  спечелена в решителен тайбрек от Циципас, но безспорно голямото събитие беше по-скоро огромния прогрес в играта на носителя на трофея от US Open през 2021-ва, чието равнище вече изглежда достатъчно добро, за да се конкурира отново с най-добрите в спорта.

Гъркът усети това по-добре от всеки друг на корта и не спести комплименти към своя опонент, а ето и какви точно думи си размениха състезателите на мрежата:

Тийм: Поздравления и късмет нататък!

Циципас: Още го можеш и дори не си достигнал най-доброто си ниво.

Тийм: Благодаря ти. Успех, човече!

Циципас: Продължавай да вървиш напред. Държиш всичко в свои ръце. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Още го можеш": Циципас с окуражителни думи към Тийм след мача им в Мадрид (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | любопитно | мадрид | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook