Отказванията не спират: Още един бивш член на топ 20 обяви оттеглянето си от спорта

от в 19:23 на 14.10.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон определено е тежък за тенис феновете, които трябваше да видят как редица от най-големите имена в спорта прекратяват своите кариери. Всичко започна с оттеглянето на тогавашната номер едно Ашли Барти, а впоследствие към нея се присъединиха звезди от ранга на Хуан Мартин Дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Серина Уилямс и Роджър Федерер, който съвсем наскоро изигра последния си мач по време на приключилия наскоро Laver Cup.

На фона на всичко това, то едва ли предстоящото отказване на ветерана Андреас Сепи е особено голяма новина, но той все пак категорично си е заслужил уважението на своите колеги. 38-годишният тенисист е носител на три ATP титли през своята кариера и е достигал до номер 18 в световната ранглиста.

Сепи може да се похвали с победи над Надал и Федерер, като именно той е единственият играч с успех над Маестрото в първата седмица на Аустрелиън Оупън, надигравайки го в третия кръг на надпреварата през 2015-та година.Освен това Андреас може да се похвали с 66 поредни участия в основната схема на турнирите от Големия шлем, като тазгодишният Ролан Гарос беше първото подобо състезание, за което южнотиролеца не съумя да се класира от 2005-та насам.

В момента италаинецът заема 257-ма позиция в подреждането на тенисистите и е вторият най-възрастен член на топ 300, отстъпвайки единствено на Фернандо Вердаско. Оказва се обаче, че Сепи за пореден път е наранил коляното си и е трябвало да приеме, че неговото тяло вече не може да издържа на натоварванията в професионалния спорт и точно поради това ще видим за последно ветерана в действие на предстоящите състезания в Неапол и Ортисей, които ще се проведат през идните две седмици.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Andreas Seppi (@andyseppio)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отказванията не спират: Още един бивш член на топ 20 обяви оттеглянето си от спорта Калоян Соколов
Теми:  
atp | андреас сепи | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook