Отличен шанс: България гостува на Нова Зеландия за място в Световна група I на Купа "Дейвис"

от в 20:46 на 20.09.2022
Мирела Николова

Националният ни отбор по тенис постигна категорична победа с 3:0 над тима на Република Южна Африка, с което се доближи само на една крачка от класиране за Световна група I на Купа "Дейвис". Днес бе изтеглен и жребият за плейофите за влизане, който отреди нашите момчета да гостуват Нова Зеландия през 2023 г. Мачовете от този етап на надпреварата трябва да се проведат на 3-4 или 4-5 февруари, като изборът на конкретни дати е право на домакина.

Това ще бъде първа среща на тима ни с новозеландците, а в подобна ситуация правилата на първенството предвиждат домакинството да се определи с жребий. Останалите възможни противници на България бяха Япония, Еквадор, Бразилия, Индия, Румъния, Израел, Перу, Мексико, Украйна, Турция и Пакистан.

Без съмнение жребият бе благосклонен към нашите сънародници, тъй като първата ракета на новозеландците Аджийт Рей се намира на незавидната 684-та позиция в световната ранглиста на сингъл. Останалите членове на отбора на Нова Зеландия са Киранпал Пану (№717), Исак Бикрофт (№1019), Майкъл Винъс (№7 на двойки), Артьом Ситак (№118 на двойки).

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Отличен шанс: България гостува на Нова Зеландия за място в Световна група I на Купа "Дейвис" Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | българия | купа дейвис

Коментари





Следвайте ни в Facebook