Оже-Алиасим: Загубата боли, но също така показах как мога да победя всеки в Тура

от в 15:30 на 26.01.2022
Мирела Николова

Последният четвъртфинален сблъсък на тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия ще се помни още дълго, след като Даниил Медведев навакса изоставане от два сета, като междувременно отрази и мачбол, за да направи пълен обрат срещу Феликс Оже-Алиасим, лишавайки младока от възможност да играе на първи полуфинал в Шлема. Впоследствие канадецът даде задължителната си пресконференция, където разсъждава върху случилото се и сподели как се чувства след толкова тежка загуба като днешната.

"Мога да се върна назад към двубоя и да си помисля как би ми се искало да бях взел някои различни решения в дадени моменти или какво би станало, ако Даниил не играеше толкова добре в определени периоди. В крайна сметка обаче не мога да съжалявам за усилията, които хвърлих на корта, и шансовете, които си осигурих. Обичам да гледам на нещата от позитивната им страна. Разбира се, много ми се искаше да спечеля. Боли да загубиш, но такъв е животът и просто трябва да го приема.

Иска ми се да мога да върна времето назад и да променя изхода на срещата, но не мога. Затова вече преглътнах случилото се. Нещата са такива, каквито са. Гледам върху ситуацията от положителната страна. От началото на годината участвах на два турнира, в които показах стабилно ниво на игра. За съжаление, днес не успях да спечеля, но направих добър мач. Ще напусна Австралия с високо вдигната глава и ще се отправя към следващите турнири, знаейки, че мога да играя на високо ниво срещу най-добрите в света.

Винаги съм вярвал, че съм способен на това, което направих тази вечер. Мисля, че изпратих добро послание към моите колеги, показвайки им, че съм готов да се състезавам с най-добрите. Очаквам с нетърпение следващия път, когато ще имам възможност да се поставя отново в тази ситуация. Вярвам, че мога да премина отвъд четвъртфиналите на Шлем", коментира 21-годишният канадец.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Оже-Алиасим: Загубата боли, но също така показах как мога да победя всеки в Тура Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook