Първият 1/2-финалист на ATP финалите е ясен: Медведев срази Зверев за пети път през сезона

от в 07:10 на 16.11.2023
Калоян Соколов

Даннил Медведев е първият полуфиналист на ATP финалите в Торино. Шампионът от 2020-та изигра нов много силен мач в италианския град, като отново не загуби сет, надигравайки Александър Зверев със 7:6(7) 6:4. Така руснакът оглави "Червената група" и няма да има никакво значение как ще завърши срещата му с Карлос Алкарас в петък, докато Зверев ще се надява Медведев да надвие доскорошния водач в ранглистата, а самият той ще търси успех над Андрей Рубльов, който досега е без победа в турнира.

Самият двубой продължи 1 час и 42 минути, а олимпийският шампион определено може да съжалява за двата пропуснати сетбола в откриващия сет, които до голяма степен се оказаха решителни за 5-ата победа на руснака над Зверев в хода на сезона и така световният номер три вече има преднина в преките двубои от 11:7 срещу 2-кратния шампион в състезанието.

Медведев стартира ударно двубоя и веднага реализира пробив, който затвърди с лекота и бързо се откъсна напред с 3:1 гейма, губейки общо една точка в откриващите си две подавания. Постепенно световният номер седем намери своя най-добър ритъм на игра и навлизаше все по-смело навътре в пределите на корта. Германецът не се колебаеше да пуска бекхенда си по правата в действие и изцяло отне инициативата от ръцете на опонента си, което му позволи да обърне резултата до 4:3 в своя полза.

Оттам насетне сервиращите бяха безупречни в изявите си и заслужено се стигна до тайбрек, където Зверев продължи да е тенисистът, който поема рисковете и това му се отплати, за да поведе с 4:3. Руснакът пък беше добре познатата стена от дъното на корта и съумя да изравни точките, след което отрази два сетбола и накрая измъкна тази толкова оспорвана част, пласирайки неспасяем начален удар.

Саша повиши значително нивото си на сервиране във втория сет и не даваше никакви шансове на своя съперник, когато посреща, но самият Медведев също се справяше отлично на свое подаване и разиграванията ставаха все по-кратки. Двамата играчи печелеха множество бързи точки от линията за сервис, като се създаваше усещането, че не сме далеч от това да станем свидетели на още един тайбрек.

Все пак шампионът от 2020-та демонстрираше малко по-голяма стабилност във важните моменти и усети колебанията от другата страна на мрежата при 4:4 гейма, а това му позволи да притисне максимално златния медалист от Токио, чиито нерви не издържаха и така Медведев си спечели правото да сервира за крайната победа, което се оказа една напълно протоколна задача за него и той се поздрави със закономерен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият 1/2-финалист на ATP финалите е ясен: Медведев срази Зверев за пети път през сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals | александър зверев | даниил медведев | Обзори | торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook