Първият финалист в Шанхай е известен: Хуркач профуча през Корда и очаква Григор или Рубльов

от в 13:46 на 14.10.2023
Калоян Соколов

 Хуберт Хуркач е първият финалист на Мастърса в Шанхай. Световният номер 17 беше абсолютно безкомпромисен в сблъсъка си със Себастиан Корда, надигравайки го с рутинното 6:3 6:4 и така ще има възможност да се поздрави с втори трофей на това ниво, след като завоюва купата в Маями през 2021-ва година.

Полякът изнесе поредното си бляскаво представяне от сервис линията, регистрирайки цели 14 аса срещу нито една двойна грешка и се нуждаеше от едва 77 минути, за да сложи точка на спора в двубоя.

За българските фенове на тениса, то това наглед са добри новини, защото Григор е печелил всяка една от двете си срещи с бившия член на топ 10, но още е рано да говорим за отварянето на нова глава в тяхното съперничество, тъй като нашият сънародник първо ще трябва да преодолее съпротивата на Андрей Рубльов, за да достигне до мач с 16-ия поставен.

Срещата наглед стартира по-добре за младия американец, който се разправяше с меките втори подавания на съперника си и изглеждаше много по-остър от дъното на корта. Постепенно обаче Хуркач започна да ниже ас след ас, докато Корда започна да показва признаци на умора, което беше донякъде очаквано, имайки предвид 3-часовата му битка с Бен Шелтън на 1/4-финалите.

Всичко това позволи на поляка да отнеме инициативата от своя опонент и можехме често да видим гиганта в близост до мрежата, където беше безпогрешен и заслужено се стигна до пробив в негова полза за аванс от 4:2, а впоследствие световният номер 26 не спечели нито точка повече на посрещане до края на първия сет.

Втората част започна с мигновен пробив в полза на по-високоранкирания състезател, който показваше страхотно покритие на корта за габаритите си и извличаше множество непредизвикани грешки от ракетата на съперника си. Корда далеч не сведе глава и стабилизира значително изявите си на собствен начален удар, но нямаше какво да направи срещу снарядите на Хуркач и бившият "Мастърс" шампион удържа до последно преднината си, за да си даде нов шанс да спечели титла от най-престижната категория надпревари след тези от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първият финалист в Шанхай е известен: Хуркач профуча през Корда и очаква Григор или Рубльов Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | Обзори | себастиан корда | хуберт хуркач | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook