Плишкова и Мугуруса с двусетови победи на старта в Маями

от в 19:53 на 26.03.2021
Диана Андреева

Каролина Плишкова загуби едва три гейма в откриващия си двубой в Маями и след категоричното 6:2 6:1 се справи с Сайсай Женг. След малко над 60 минути чехкинята се поздрави с триумф, а това й осигури мач със световната номер 33 и 1/4-финалистка на тазгодишния Australian Open Джесика Пегула. Това ще бъде трета среща помежду им за този сезон, като до момента Плишкова няма нито един сет на сметката си.

Пасивна игра от страна на Женг бе причината без никакви затруднения Плишкова, независимо от проблемите си на първи сервис, да спечели мача и по този начин записа трета поредна победа в своята кариера срещу тази си опонентка. За Женг това не е краят на участието и в Miami Open 2021, защото китайката, заедно с Елен Перез, ще се изправят срещу Вероника Кудерметова и Тимеа Бабош в спор за място на 1/8-финалите при девойките.

В друг мач от деня Гарбинье Мугуруса отстрани друга представитека на Китай, а именно Синю Ван. Страхотна от всяка една позиция на корта, испанката бе много стабилна и на сервис, а това й позволи след 6:4 6:1 да си осигури още поне един мач в Маями. 

Сезон 2021 се развива много добре за испанката, която се завърна сред първите 15 в световната ранглиста, спелели титлата в Дубай и достигна до два финала. Мугурса показа много убедителна игра и днес, а дали ще успее да се справи със следващата си опонетка, която ще бъде победителката измежду Ана Калинская и Петра Мартич предстои да разберем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Плишкова и Мугуруса с двусетови победи на старта в Маями Диана Андреева
Теми:  
джесика пегула | каролина плишкова | сайсай чжън

Коментари





Следвайте ни в Facebook