Полша отново излиза напред: Хуркач показа класата си и сломи Вавринка в равностоен мач

от в 09:40 на 03.01.2023
Мирела Николова

Отборът на Полша, воден от лидерката в световната ранглиста при дамите Ига Швьонтек и световния №10 Хуберт Хуркач, от самото начало на отборната надпревара United Cup изглеждаше като фаворит за достигане до заключителните етапи на състезанието. Тези очаквания са напът да се оправдаят, тъй като в решителния им сблъсък за лидерското място в група В срещу Швейцария поляците имат предимство в общия резултат с 2:1.

Това стана факт благодарение на победата на Хуркач, който през днешния ден успя да сломи съпротивата на бившия №3 в света Стан Вавринка, надделявайки в последователни сетове със 7:6(5) 6:4. Така шампионът от Мастърса в Индиън Уелс през 2021 г. доближи родината си само на един успех от първата позиция в групата, като за изпълнението на тази задача поляците ще разчитат на това Магда Линет да наложи волята си над Жил Тайхман в срещата на вторите ракети при дамите.

Двубоят стартира комфортно за по-високоранкирания тенисист, който се възползва отлично от честите неточности на съперника си и реализира първия пробив за 3:1. Съвсем скоро обаче швейцарецът съумя да се мобилизира и значително стабилизира представянето си, което му помогна да осъществи моментален рибрейк и да възвърне паритета за 3:3. Последваха силни минути за сервиращите, които успяваха да извлекат максималното от своето подаване, не допускайки пробив. Пълното изравняване на силите доведе до изиграването на тайбрек, в който момент на разколебаване от страна на Вавринка донесе минипробив на поляка, който продължи да бъде безпогрешен, слагайки край на дебютната част в своя полза.

Хуркач съхрани изключително високото си ниво на начален удар и във втория сет, където загуби едва две точки на собствен сервис. Ударите му от основната линия ставаха все по-солидни с напредването на сета, като уинърите му се трупаха един след друг, и бе само въпрос на време десетият в света да нанесе решителния си пробив. Това се случи в седмия гейм, когато подаването на трикратния шампион от Шлема се пропука и това позволи на поляка да покаже качествата си на ретур, за да осъществи късен брейк. Оттам насетне Хуркач изцяло лиши противника от шансове за връщане на пробива и без да загуби нито точка повече в своите геймове, триумфира с крайния успех в мача.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Полша отново излиза напред: Хуркач показа класата си и сломи Вавринка в равностоен мач Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | Обзори | полша | Стан Вавринка | хуберт хуркач | швейцария

Коментари





Следвайте ни в Facebook