Поредно разочарование: Тийм пропуска Мастърсите в Индиън Уелс и Маями

от в 14:27 на 07.03.2022
Диана Андреева

Графикът на Доминик Тийм през миналия сезон приключи с участието на австриеца в ATP 250 турнира в Майорка през месец юни. Получил сериозна контузия в областта на китката, Тийм бе принуден да сложи преждевременен край на изявите си за годината, а и до сега шампионът от US Open 2020 отсъства от професинолния Тур. Почитателите на Доминик с нетърпение очакват завръщането му на корта, ала тази сутрин то за пореден път се отложи, защото той се отказа както от надпреварата в Индиън Уелс, така и от тази в Маями. 

В кратко видео обръщение в своя Instagram акаунт Тийм съобщи на своите почитатели, че се чувства отлично на корта и травмата в китката му е изцяло в миналото, но независимо от това ще пропусне предстоящите два Мастърс турнира, за да направи своето дългоочаквано завръщане на любимата си настилка в Тура - клей, през следващия месец. Ето какво точна сподели той: 

„Тренировките ми през тези няколко седмици преминаха отлично. Китката ми е напълно възстановена, болката в ръката също отшумява. Въпреки това реших, да се откажа от участие на Мастърсите в Индиън Уелс и Маями. Ще се завърна на клей кортовете - това остава настилката, на която се чувствам най-комфортно, така че вярвам, че е подобаващо място да изиграя първия си двубой за сезона." - завърши Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование: Тийм пропуска Мастърсите в Индиън Уелс и Маями Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | индиън уелс | тенис турнир в индиън уелс | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook