Поредно разочарование: Циципас не спечели нито сет срещу клей специалист и отпадна в Хале

от в 19:16 на 21.06.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас се намира на крилете на любовта заедно с Паула Бадоса, но не толкова позитивно изглежда ситуацията за него на корта, след като днес балканецът инкасира ново ранно поражение. След като отпадна още на старта в Щутгарт, сега световният №5 отстъпи във втория си двубой на АТР 500 турнира в Хале, бивайки надигран от 28-ия в света Николас Джари с 6:7(7) 5:7. По този начин южноамериканецът си гарантира участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък срещу някого измежду Александър Зверев и Денис Шаповалов.

Още в дебютния сервис гейм на противника си гъркът се сдоби с три възможности за пробив, но нито една от тях не успя да материализира след няколко отлично проведени акции към мрежата от страна на чилиеца. Двамата тенисисти изцяло можеха да разчитат на солидния си начален удар, който им носеше преимущество в последвалото разиграване и възможност да го завършат в своя полза. Така уинърите не спираха да се трупат в сметките им, но заедно с това непрестанно нарастваше и броят на непредизвиканите грешки на Джари, като именно заради тях той не успя да материализира два сетбола при 6:5 и се стигна до тайбрек. Там резултатът също се развиваше изключително равностойно, ала в самия край нервите на гърка не издържаха и така световният №28 поведе в отделните части.

Във втория сет Циципас все по-често започна да предприема офанзиви към мрежата, с което намаляваше шансовете на опонента да достигне до брейкбол. От своя страна, Джари значително стабилизира представянето си от дъното на корта и напълно изчисти играта си от непредизвикани неточности, благодарение на което постави под натиск началния удар на противника в края на частта. След като пропусна шанс за пробив в деветия гейм, то още в следващото съперниково подаване чилиецът достигна до 0:40 и от третия си опит нанесе първия пробив в срещата, който затвърди със сервис гейм на нула, за да подпечата крайната си победа. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Поредно разочарование: Циципас не спечели нито сет срещу клей специалист и отпадна в Хале Мирела Николова
Теми:  
atp | Николас Джари | Обзори | стефанос циципас | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook