Потвърдено: Австрия пропуска ATP Cup; шанс за България и Хърватия

от в 15:03 на 28.12.2021
Мирела Николова

Броени дни ни делят от началото на сезон 2022, чийто старт ще бъде поставен от двубоите на ATP Cup. В началото на месеца бяха обявени страните участници в предстоящото издание на отборната надпревара, измежду които, за наше съжаление, отборът на България не фигурираше. Нашите сънародници останаха първи под чертата за класиране и в момента имат най-голям шанс все пак да намерят място в турнира.

Доминик Тийм се отказа от участие в надпреварата поради здравословни проблеми, но въпреки това Австрия запази мястото си, тъй като според правилника на състезанието страната може да вземе участие дори без наличието на своята първа ракета, ако съответната държава има представител в топ 250 на ранглистата. За австрийците това беше Денис Новак, който обаче днес е отменил своето пътуване до Австралия поради здравословни причини.

Това означава, че отборът на Австрия със сигурност губи правото си да участва в надпреварата, което, от своя страна, дава възможност на нашите сънародници да се включат. Към момента обаче не е ясно дали момчетата ни ще успеят да пристигнат в Сидни навреме, след като двама от тях - Григор Димитров и Димитър Кузманов, вече се подготвят в Мелбърн, а останалите са на българска земя. 

Отказът на Австрия открива шанс и пред Хърватия, които биха могли да се възползват от защитения ранкинг на Борна Чорич, за да изпреварят родния ни състав в списъка и да заемат последното 16-о място в надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Потвърдено: Австрия пропуска ATP Cup; шанс за България и Хърватия Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | бгтенис | григор димитров | денис новак | димитър кузманов | доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook