Правилата важат за всички: Охранител не допусна Майк Тайсън до корта в Маями (видео)

от в 15:52 на 28.03.2024
Калоян Соколов

Тенисът е сред спортовете, които имат един от най-строгите етикети и те не могат да бъдат нарушавани по абсолютно никакъв начин. Редица демонстративни формати все пак се опитват да налагат по-модерен прочит на играта, който да донесе по-голяма за свобода за феновете в близост до корта. Този процес вече стартира и дадени турнири не са толкова строги в задържането на публиката по време на игра и пускат зрителите да заемат своите места още преди почивката, като това се наблюдаваше най-вече във Виена и на NextGen финалите в Джеда.

Организаторите в Маями обаче засега си остават традиционалисти и не допускат никакво движение по трубините по време на игра, ако ще и да се казваш Майк Тайсън. Легендарният боксьор е огромен тенис фен и често може да бъде забелязан да посещава надпреварите на територията на САЩ, а в близкото минало дори е слагал отново ръкавиците, за да дава индивидуални уроци на Серина Уилямс и Коко Гоф..

Железният Майк пък към момента е в Маями и реши да посети срещата между Виктория Азаренка и Юлия Путинцева, но закъсня за нейното начало и беше спрян от охраната в опита си да седне на мястото си във ВИП ложата. Така бившият световен шампион трябваше да изчака смяната на полетата, докато бъде допуснат на корт Grandstand, а самата ситуация предизвика множество усмивки и адмирации към охранителя, който не се поколеба да конфронтира един от най-силните и дори опасни мъже на планетата.

Разбира се, то самият Тайсън е далеч по-уравновесен спрямо младите си години и нямаше никакви възражения да спази правилника, а любопитното е, че 57-годишният американец дори планува завръщане на ринга през този юли, изправяйки се срещу Джейк Пол, който е с цели 30-години по-млад от боксовото величие, а Тайсън се очаква да прибере не по-малко от 20 милиона докара хонорар за предстоящия сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Правилата важат за всички: Охранител не допусна Майк Тайсън до корта в Маями (видео) Калоян Соколов
Теми:  
любопитно | майк тайсън | маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook