Президентът на Сърбия: Разговарях с Джокович; ще се борим за справедливост

от в 23:07 на 05.01.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден един от най-обсъжданите казуси изглеждаше, че е намерила своята развръзка, след като Новак Джокович потвърди, че ще пътува за Австралия и ще вземе участие в първия за годината турнир от Големия шлем посредством медицинско изключение. От самото начало Ноле бе изразил категоричната си позиция против ваксините, но въпреки множеството спекулации относно присъствието му в Мелбърн, по всичко изглеждаше, че участието на деветкратния шампион на Аустрелиън Оупън е сигурно.

По-рано днес обаче стана ясно, че затрудненията за сърбина продължават, тъй като проблем с визата възпрепятства влизането на Джокович в Австралия. Оказва се, че екипът на световния номер едно е подал грешен тип виза, в резултат на което граничните сили са потърсили съдействие от правителството на щата Виктория, за да улеснят влизането на сърбина, но молбата им е била отхвърлена от властите.

Ноле прекара близо 8 часа на летището, изолиран в стая, охранявана от двама полицаи, като същевременно му бяха отнети телефонът, както и възможността да осъществи връзка с някого от приближените си в Мелбърн. В близките часове се очаква официалното становище по казуса, а междувременно телефонът на лидера в световната ранглиста вече е в притежателя си, с когото се е свързал президентът на Сърбия. За това съобщи самият Александър Вукич посредством профила си в Instagram, където написа:

"Току-що приключих телефонния си разговор с Джокович и казах на нашия Новак, че цяла Сърбия е с него и че нашите власти правят всичко възможно, за да спрат тормоза върху най-добрия тенисист в света във възможно най-кратък срок. В съответствие с всички норми на международното публично право Сърбия ще се бори за Новак Джокович, за истина и справедливост. Иначе Новак е изключително силен, както всички много добре знаем", заяви сръбският държавен глава.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Президентът на Сърбия: Разговарях с Джокович; ще се борим за справедливост Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook