"Пълна доминация": Тенис легенди със силни думи за Джокович след триумфа му

от в 11:25 на 14.06.2021
Мирела Николова

Новак Джокович вдигна своя 19-и трофей от Големия шлем и втори на Ролан Гарос, след като изкова феноменален обрат на финала над Стефанос Циципас. Въпреки че изоставаше с 0:2 сета, световният №1 намери начин да достигне до крайния успех и да вдигне "Купата на мускетарите" за втори път в кариерата си, оформяйки "Двоен Кариерен шлем" - постижение, с което никой друг тенисист не може да се похвали в Откритата ера на тениса.

Изумителното постижение на Джокович не остана незабелязано и за някои от най-разпознаваемите имена в света на тениса, сред които бяха Хуан Мартин Дел Потро, Крис Евърт, Анди Родик, Род Лейвър, Патрик Макенроу, които изразиха възхищението си от представянето на сърбина посредством профилите си в Туитър.

Хуан Мартин Дел Потро: "Идемо, Ноле! Напълно заслужил шампион. Наслаждавай се силно, приятелю!"

Анди Родик: "Доминиращ във всяко едно отношение - както физически, така и психически. Най-трудният играч в историята за атакуване на корта. Без никакви пробойни и пропуски в играта му. Без физическа слабост. Не изчезва вярата му в победата нито за миг... Напълно заслужено!"

Род Лейвър: "Двоен Кариерен шлем" и 19-а титла от Големия шлем - поздравление за запомнящата се седмица в Париж и всичко най-добро за сезона на трева!"

Крис Евърт: "Никога не подценявайте Новак! Просто погледнете очите му - жадни за победа"

Патрик Макенроу: "Най-завършеният играч в историята на тениса е Джокович"

Били Джийн Кинг: "Какъв трилър! Поздравления за Новак за спечелването на Ролан Гарос! Браво и на Циципас за невероятната битка!"

Грег Руседски: "Ето защо форматът на мачовете при мъжете от Големия шлем никога не бива да бъде променян и трябва да остане 3 от 5 сета"

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Пълна доминация": Тенис легенди със силни думи за Джокович след триумфа му Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook