Първа непоставена финалистка: Световната №42 срази Свитолина и ще спори за трофея на Уимбълдън!

от в 16:17 на 13.07.2023
Мирела Николова

Маркета Вондроушова е първата непоставена финалистка в историята на Уимбълдън. Чехкинята, която през 2019-а достигна до спора за трофея на Ролан Гарос, днес си гарантира участие на втори "мейджър" финал, след като сломи съпротивата на бившата №3 в света Елина Свитолина, елиминирайки я след само час и 16 минути игра за крайното 6:3 6:3. По този начин световната №42 си подпечата билета за финалния сблъсък в събота, когато ще спори за титлата с победителката от мача между Арина Сабаленка или Онс Жабер.

Началото на срещата бе равностойно и паритетът в геймовете се запази до 3:3. В следващите минути обаче колебливият сервис на Свитолина даваше възможност на чехкинята да влезе агресивно в разиграването и да вземе преимущество благодарение на дълбоките си удари, с които предизвикваше неточности от ракетата на противничката. Така световната №42 наложи пълна доминация във втората половина от откриващия сет и не след дълго излезе напред в общия резултат.

С настъпването на втората част ситуацията на корта остана непроменена, тъй като украинката продължи да бъде бледа сянка на себе си и биваше надиграна във всеки аспект. Възползвайки се от непостоянството в изявите на опонентката си, която редуваше отлично изпълнение с непредизвикана грешка, Вондроушова си изгради солиден аванс от два пробива и 4:0.

В следващите минути станахме свидетели на рязка промяна в съотношението на силите, след като Свитолина сведе неточностите си до минимум и вече именно тя беше атакуващата тенисистка. Въпреки че бе в серия от 7 поредни загубени гейма, украинката не преклони глава и съумя да върне и двата брейка, за да стопи изоставането си до 3:4, но в момента, когато усети, че има шанс да постигне нещо повече, Свитолина отново започна да греши прекомерно и инкасира нов пробив, който този път бе решаващ за края на двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа непоставена финалистка: Световната №42 срази Свитолина и ще спори за трофея на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | маркета вондроушова | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook