Първокласно представяне: Зверев се разправи с екзекутора на Циципас и е 1/2-финалист в Хале

от в 16:11 на 23.06.2023
Мирела Николова

Александър Зверев продължава да впечатлява с изявите си през последните месеци и след отличното си представяне по време на клей сезона германецът пренесе убедителната си игра и на тревната настилка, като днес си извоюва място в полуфиналите на АТР 500 турнира в Хале. Местният представител се нуждаеше от близо 2 часа игра, за да сломи съпротивата на световния №28 Николас Джари със 7:5 6:3 и по този начин да оформи сблъсък с Александър Бублик в битка за място на финала.

От началото на двубоя чилиецът опитваше да налага офанзивния си стил на игра, който му носеше множество уинъри в сметката, но едновременно с това бе причина и за непрекъснато нарастване на броя на непредизвиканите неточности. Също така той често търсеше пътя напред към мрежата, но в голяма част от случаите биваше контриран от по-високоранкирания си съперник, който благодарение на това достигна до пробив в последния възможен момент, за да запише откриващата част срещу своето име.

Устремът на Саша се пренесе и във втория сет, където печелившата му серия продължи с пълна сила. Той се възползва от колебливите изяви на опонента си в този период от срещата, за да реализира нов пробив и да се откъсне на почивката с аванс от 3:0. Оттам насетне бившият №2 в света съхрани високото си ниво от сервис линията и макар да бе изправен пред общо 4 брейкбола до края на мача, то той не позволи да се стигне до пробив и се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първокласно представяне: Зверев се разправи с екзекутора на Циципас и е 1/2-финалист в Хале Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | Николас Джари | Обзори | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook