Рафа Надал получи поредното си отличие

от в 14:23 на 13.02.2019
Георги Христов

Рафаел Надал не успя да участва на финалите на АТР в Лондон през ноември миналата година. Така той пропусна лично да си получи поредната награда. През 2018 той бе отличен с приза на името на Стефан Едберг за спортсменство по време на годишните награди на АТР.

Гласуването за този приз се прави между отделните играчи в АТР, а те отличават Рафа за неговия феърплей, професионализъм и дейности извън корта. Това е втори път, когато Надал получава тази чест след 2010-а.

В последните дни Надал лично демонстрира, че трофеят вече краси неговия Rafa Nadal Museum Xperience в Майорка. В личния спортен център на Матадора в Испания могат да бъдат видяни всичките му трофеи, медали и отличия по време на цялата му кариера.

"Благодаря на моите колеги, които ме избраха да получа наградата за спортсменство. Именно тяхното гласуване я прави по-специална. Искам да благодаря и на моите фенове, които винаги ме подкрепят," заяви Надал.

През годините Надал е печелил всички възможни награди на АТР - за новак на годината, най-прогресиращ състезател, за завръщане и спортсменство. Освен това четири пъти получава наградата за №1 в края на даден сезон - 2008, 2010, 2013 и 2017.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафа Надал получи поредното си отличие Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook