Ранглисти: Сериозно изкачване за Григор Димитров; Лазаров и Донски също прогресират

от в 00:44 на 24.05.2021
Диана Андреева

Поводи за радост през днешния ден ни дават не само празненствата по случай 24 май, но и възходът на българските тенисисти в световния тенис. През тази седмица ще имаме възможността да наблюдаваме изявите на редица наши състезатели на голямата сцена, тъй като по-късно започват квалификациите за едно от най-големите спортни събития, състоящо се във Франция, а именно Ролан Гарос. 

През изминалата седмица на корта видяхме немалко български участия, а доброто представяне на нашите тенисисти се отрази и на ранглистата. Първата ракета на страната ни при мъжете Григор Димитров се завръща към челните места. От днес той е номер 17 в подреждането, а по-късно през деня ще излезе за своя първи мач на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown 4. Димитър Кузманов, който сбъдна една от детските си мечти, класирайки се за квалификациите в Париж, отстъпва с няколко позиции, като подобна е и ситуацията при финалиста от фючърса във Флорида Адриан Андреев - след спад, той се намира на 365-то място. 

Бившата трета ракета на страна ни Александър Лазаров, който може да се похвали с един добре изигран сезон на клей, се изкачва с осем позиции до 550-то място. Малко зад Лазаров се намира и друг български тенисист, а именно Александър Донски, който от днес се завърна сред първите 600 играчи в мъжкия тенис. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Сериозно изкачване за Григор Димитров; Лазаров и Донски също прогресират Диана Андреева
Теми:  
Български тенис | виктория томова | григор димитров | ранглиста | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook