Ренесансът продължава: Ализе Корне е осминафиналистка на Аустрелиън Оупън!

от в 05:15 на 22.01.2022
Калоян Соколов

Ализе Корне беше тенисистката, която отстрани нашата Виктория Томова на старта в Мелбърн и още тогава си пролича, че французойката се намира в чудесна форма и е готова за силно представяне по време на Откритото първенство на Австралия. Впоследствие ветеранката осъществи една от най-големите изненади в турнира, след като отстрани Гарбинье Мугурса, която защитаваше финала си от 2020-а година.

Корне обаче не спря само дотук, тъй като днес записа трета поредна победа в надпреварата, надигравайки Тамара Зиданшек в близо тричасов тенис маратон - 4:6 6:4 6:2. Така световната номер 61 ще играе в четвъртия кръг на Аустрелиън Оупън за втори път в своята кариера, а първият такъв случай датира отпреди цели 13 години. Там непоставената състезателка ще трябва да премери сили с бившата номер едно Симона Халеп, чието представяне досега в Австралия е повече от забележително.

Срещата между Корне и Зиданшек стартира с лек превес на полуфиналистката от Ролан Гарос, доката някогашната номер 11 изглеждаше прекалено пасивна в тези минути и неслучайно видяхме серия от пет поредни пробива в самото начало. Словенката все пак съумя да се окопити сравнително бързо и с лекота спечели следващите три гейма, за да поведе в отделните части.

Вторият сет също се развиваше изцяло под контрола на по-младата тенисистка и тя бързо се сдоби с аванс от 4:1. Наглед всичко изглеждаше решено, само че Корне беше на напълно противоположно мнение и проби на три пъти подред своята опонентка, вкарвайки сблъсъка в решителен трети сет.

Там опитът на 32-годишната тениска се оказа решаващ и тя изглеждаше далеч по-спокойна спрямо недотам опитната си опонентка, а това веднага даде цифрово отражение на резултата и Ализе Корне заслужи мястото си сред 16-те най-добри в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ренесансът продължава: Ализе Корне е осминафиналистка на Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ализе корне | Аустрелиън Оупън | Обзори | тамара зиданшек

Коментари





Следвайте ни в Facebook