Реномиран треньор: Дори на един крак, Надал ще продължава да се изявява в Тура

от в 11:18 на 01.04.2022
Диана Андреева

Рафаел Надал през годините е имал не една контузия, но търпеливо се е възстановявал, за да се завърне обратно в АТР Тура и да напише поредната страница с успехи в своята продължителна кариера. Подобна бе и ситуацията в края на 2021-а, когато Надал и неговият екип са смятали, че манакорецът никога отново няма да стъпи на професионалната сцена, но всъщност се оказват в сериозна грешка, защото само няколко месеца по-късно бившият номер едно се намира в серия от 20 последователни победи. 

В момента единствен състезател, който притежава 21 титли от Големия шлем, Надал е вдъхновение не само за верните му почитатели, но и за колегите му в Тура твърди бившият наставник на Денис Шаповалов - Роб Стекли. В интервю наскоро той изрази възхищението си от Матадора, като сподели следното: 

"Макар да изглежда сякаш ще се разпадне от умора, Рафаел Надал продължава да се бори за победата и често пъти успява да спечели. Дори на един крак, той ще опитва да се състезава наред с останалите си колеги в Тура. Отдадеността му към тениса е достойна за възхищение. 

Този човек едва ли някога ще сложи точка на професинолната си кариера, винаги намира сили да се завърне, при това на прекалено високо ниво. Надал е достатъчно богат и със сигурност може да си позволи да не работи до края на дните си, но за него тенисът винаги ще бъде смисълът на живота му" - завършва изказването.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Реномиран треньор: Дори на един крак, Надал ще продължава да се изявява в Тура Диана Андреева
Теми:  
atp | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook