Рейдът продължава: Кирьос ще спори с Мъри за място на финала в Щутгарт!

от в 20:06 на 10.06.2022
Мартин Петков

Ник Кирьос за поредна година пропусна целия клей сезон и се завърна след двумесечна пауза за надпреварите на трева. Австралиецът откри кампанията си на турнира в Щутгарт в началото на седмицата, като очакванията към него на трева както винаги са високи, защото неколкократно е заявявал, че е най-добрият състезател върху този вид настилка. Двойковият шампион от АО до момента преодоля съпротивата на Иржи Лехечка и Николос Басилашвили, за да достигне фазата на четвъртфиналите, където в заключителен двубой от програмата за днешния ден в германския град срещна Мартон Фучович, който вчера отстрани третия поставен Хуберт Хуркач.

Канберецът изигра поредния си силен мач в хода на седмицата, като началният му удар отново беше на висота и съумя да регистрира 85% спечелени точки на първи сервис, което допринесе и за факта, че не посрещна нито един брейкбол за целия сблъсък. Развоят на събитията до голяма степен беше далеч от интригуващ, но унгарецът с представянето си в своите подавания остави добри впечатления за началния си удар, преди в крайна сметка двубоят да завърши по възможно най-неприятния начин, след като Фучович бе принуден да се откаже преждевременно поради контузия в областта на гърба и така Кирьос стигна до победата след 7:6(3) 3:0 и отказване. С успеха си световният номер 78 се класира за полуфиналите, където в опит да намери място в мача за титлата ще премери сили срещу бившия номер едно Анди Мъри, който по-рано днес надви Стефанос Циципас.

Началото на двубоя предопредели какво можем да очакваме и сервиращите безпроблемно печелиха своите подавания. Първи вълнуващи мигове видяхме чак в деветия гейм, когато световният номер 55 беше изправен пред угрозата да инкасира пробив, но вкара последователно отлични сервиси, за да станем свидетели на тайбрек в идните минути. Кирьос на няколко пъти в срещата изрази своето недоволство спрямо ракетата си и не изглеждаше особено отдаден на случващото се, ала напълно опроверга тези убеждения в дългия гейм, след като драстично покачи нивото си на ретур и подпомогнат от грешки на съперника взе аванс от минибрейк, който използва безупречно, записвайки откриващия сет на сметката си.

В паузата между отделните части Фучович използва правото си да поиска медицински таймаут и извика лекар на корта, който му направи масаж в областта на гърба, но резултатът от интервенцията наглед не даде никакви окуражителни знаци за унгареца. Докато ,,лошото момче на тениса" трупаше неимоверно точки от сервис в началото на втория сет, то световният номер 55 изпитваше сериозни трудности с изпълнението на начален удар и след като бе пробит, стигна до тежкото решение да се откаже, а с това австралиецът триуфмира и се класира за полуфиналите по пътя към титлата в Щутгарт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рейдът продължава: Кирьос ще спори с Мъри за място на финала в Щутгарт! Мартин Петков
Теми:  
atp | контузия | мартон фучович | Ник Кирьос | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook