Родик: Ако трябва да определя най-обещаващия тенисист за в бъдеще, бих избрал...

от в 13:38 на 19.05.2021
Диана Андреева

Анди Родик е последният американски тенисист в историята, който съумява да достигне до първата позиция в ранглистата, но определено кариерата му можеше да се развие далеч по-благополучно при други обстоятелства. Родик е шампион на Откритото първенство на САЩ през 2003-а година и по това време мнозина определят младока за един от бъдещите доминанти в спорта. Кариерата му обаче не се развива по план, тъй като по това време изгряват имена като Роджър Федерер, които му създават сериозни проблеми. В момента той вече не е част от Тура, но често дава интервюта по актуални тенис въпроси и други ситуации. Наскоро Родик сподели кой според него ще наследи Голямата тройка:

„Към момента Циципас няма почти никакви успехи на трева. Той се чувства много по-комфортно на бързите твърди кортове, но когато стане дума за тази настилка, без колебание бих заложил по-скоро на Медведев и Зверев. В същото време обаче няма съмнение, че от тях тримата Стефанос е най-добрият на клей. Играта му на червено е страхотна.

„Медведев все още не е показал най-доброто от себе си, защото очевидно има някакви проблеми. През последните два месеца на почти всяка пресконференция или интервю след негови мачове го виждаме да крещи или да бута камерата. Въпреки това не бива да забравяме, че той все по-често достига до заключителните фази на турнирите от Големия шлем. Миналата година завърши сезона с два трофея от Мастърс. Сервисът му е много добър и демонстрира завидна психическа устойчивост във важните моменти.

За мен е невъзможно да си представя Зверев да не осъществи този пробив и да приключи кариерата си без „мейджър“ трофей. За тази цел обаче ще му се наложи да се пребори с вътрешните си демони, тъй като финалът на US Open със сигурност е оставил отпечатък върху съзнанието му. В седмиците след мача непрестанно се е питал какво е можело да се случи и как нещата са могли да преминат по-добре за него, но въпреки това смятам, че той ще достигне до върха в определен момент. Така че ако трябва да обобщя в едно изречение, то Голямата тройка ще бъдат наследени от Зверев, Медведев и Циципас. В случай, че е нужно да избирам фаворит - определено бих предпочел Зверев", завърши Родик.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Ако трябва да определя най-обещаващия тенисист за в бъдеще, бих избрал... Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | анди родик | даниил медведев | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook